3D-Printer review

Review Markforged Mark Two; eindelijk printen met composiet

Door site-redactie - Prijs-update: 20 oktober 2019 -

De Markforged Mark Two van Markforged is de opvolger van The Mark One,
de revolutionaire 3D-printer die al je ontwerpen versterkt  door tijdens het opbouwen vezels composietmateriaal mee te printen. Print met de kracht van aluminium, maar met de flexibiliteit van een 3D-printer. Sneller dan zijn voorganger print je met de Mark Two duurzame onderdelen of gereedschap voor daadwerkelijk professioneel gebruik. De Mark Two is in drie versies verkrijgbaar: Standard, Professional & Enterprise.

Composietvezels
The Mark Two is uitgerust met twee printkoppen. Terwijl de één met kras vast nylon print, voegt de ander continu vezels composietmateriaal toe om je 3D-ontwerp te versterken. Deze revolutionaire extruder van The Mark Two kan printen met: Fiberglas en Carbon Fiber (Standard); Fiberglas, Carbon Fiber en Kevlar (Professional); of Fiberglas, Carbon Fiber, Kevlar, Onyx en HSHT Fiberglass (Enterprise). Met deze 3D-printer heb je nooit meer last van plastic onderdelen die gemakkelijk meegeven, doorbuigen of zelfs breken. Je print voortaan met de kracht van aluminium. En het beste is: je hoeft er niets voor te doen. The Mark Two print volautomatisch het gewenste composietmateriaal mee met je 3D-ontwerp voor maximale kracht en duurzaamheid. Daarbij kan de verbeterde The Mark Two tot 15% kleiner werken dan zijn voorganger; The Mark One.

Precisie opbouwen
Het printbed van The Mark Two klikt eenvoudig op zijn plaats met een nauwkeurigheid van maar liefst 10 micron (0.01mm). Dit zorgt er natuurlijk voor dat je 3D-ontwerpen met maximale nauwkeurigheid kunnen worden geprint. Maar het wordt zo ook mogelijk om de 3D-printer tijdens het printen te pauzeren en losse onderdelen aan je ontwerp toe te voegen, zonder dat The Mark Two zijn exacte positie kwijtraakt. Handig.

Tijdbesparend
Het printen van sterke en robuuste onderdelen zoals met The Mark Two gaat natuurlijk al een stuk sneller dan dat je je gereedschappen moet frezen. Bespaar nu nog meer tijd en energie, want The Mark Two is ook nog eens 40% sneller dan zijn voorganger. Zo hoef je nooit lang te wachten totdat je 3D-print klaar is.

Software Cloud Enabled
Markforged heeft zijn eigen software ontwikkeld voor The Mark One en deze verder uitgebreid voor The Mark Two. Een onderdeel uitprinten om sterk of juist flexibel te zijn, wordt hierdoor makkelijk en intuïtief. Het programma is online te vinden en werkt op iedere computer. Het is speciaal ontwikkeld om zo snel mogelijk met printen te kunnen beginnen.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

All3DP:
Review Markforged Mark Two
The Markforged Mark Two is definitely a printer thatís unique, that expands what 3D printing can do and it does a tremendous job at it. I really like the printer, I like how well everything clicks together, and things like the web-only, simplified slicer add well to the experience and make sure that using this process doesnít require you to do hours of training first.
Score: 8.0
Think3D:
Review Markforged Mark Two
Mark Two is best professional 3D printer make manufacturing a much simpler process. We were particularly impressed by the ability of this system Mark2 makes it possible from prototyping to making extremely strong parts for real use to produce such objects as tooling, production fixtures, end-use parts all high strength and lightweight due to the CFF process.
Score: 9.5


Conclusie

Sneller dan met zijn voorganger print je met de Mark Two duurzame onderdelen of gereedschap voor daadwerkelijk professioneel gebruik; zo flexibel of onbuigbaar als jij wilt. Het gebruiksgemak, de vele mogelijkheden, de precisie waarmee geprint wordt, vanwege de pauzeer optie, de snelheid, touchscreen en het software zijn grote pluspunten van deze 3D-printer. Het enige minpunt is dat de resolutie van 100 micron goed is, maar niet super. Er zijn printers op de markt met een resolutie van 20 micron, maar die komen op andere punten dan weer tekort. Markforced zet met deze printer de grote volgende stap in 3D-printing.

8.8
 • Snelheid • Precisie • Gebruiksvriendelijk • Carbon Fiber printen! • Composiet 30x sterker dan ABS • Software
 • Resolutie redelijk goed • Vanwege prijs minder geschikt voor consument
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Printspecificaties

  Laagdikte (micron / mm) FFF 100, CFF 200

  Printen

  Filament-systeem (Open/gesloten) Gesloten

  Fysieke eigenschappen printer

  Aantal printkoppen (Extruders) 2 (Dual Extruder)

  Software/Systeemeisen

  Software bijgeleverd Eiger (Cloud Enabled)

  Markforged Mark Two

  icon: Markforged Mark Two

  Markforced - Dit unieke apparaat is ontworpen om onderdelen met de kracht van metaal te printen. De Markforged printer is 's werelds eerste 3D-printer die continue in Carbon, Nylon, Kevlar en Fiberglass kan afdrukken. De geprinte onderdelen zijn twintig x stijver en vijf keer sterker dan ABS. Markforged Mark Two De Markforged Mark Two maakt geen gebruik van chemicaliën of additionele en...

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  KORTING 3D-Printers & Filamenten
  De beste prijsvergelijker!

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Vergelijk alle prijzen